mikes.jpg

Mike's Just For Men

...Vanuit het kleedhokje bij Mike's, april 2015.
Sommige dingen ontstaan. Djen, onderneemster, creatieveling maar vooral ook: vrouw. Een late zaterdagmiddag en Djen rent voorbij een shop. Mike's - o.a. Supertrash, Replay en Diesel prijkt op de gevel. In de winkel een toffe vakvrouw, Marlie. Djen laat zich kleden en verrassen. Vanachter het gordijntje van de kleedkamer ontstaat een gesprek. 'Oh, leuk, je bent grafisch vormgever? Met een eigen bureau?' vraagt Marlie.

De parallellen tussen het runnen van twee kledingwinkels en een grafisch bedrijf
Een klein uur later, inmiddels na sluitingstijd, staan we nog aan de toonbank. Ook Mike, zowel zakelijk als privé partner van Marlie, heeft zich inmiddels bij het gesprek gevoegd. We hebben een klik. Er wordt gekletst over ondernemen, over de parallelen die er wel degelijk zijn tussen een vormgevingsbureau en het runnen van twee kledingwinkels. Over hoe belangrijk het is om goede vormgeving te hebben voor je bedrijf. En over hoe fijn het is als je ouderwets en vakkundig geholpen wordt in een kledingwinkel!

Die o zo belangrijke klik
Het gesprek is positief en niet gespitst op zaken-doen, maar iedereen voelt: die o zo belangrijke klik die nodig is voor een wérkelijk goede samenwerking tussen opdrachtgever en creatieveling, die is er. Als Djen de winkel uitloopt weet ze: wij gaan elkaar vaker treffen.Koud een week later zitten ze aan tafel in de studio: Marlie en Mike. En die eerste advertentie voor Mike's is nog dezelfde dag onderweg naar de krant. Sommige dingen ontstaan!

Nu, 2 jaar later
Inmiddels zijn we 2 jaar verder. Mike's heeft zich enorm ontwikkeld. Richt zich nu alleen nog op stoere mannen. Heeft geen outlet meer, maar 2 grote winkels in Barendrecht en Hellevoetsluis. Een volledige logo restyle, heel veel drukwerk, een website en goede ideeën kwamen uit onze gezamenlijke koker. Djen doet bijna wekelijks een bakkie koffie aan de bar bij Mike, en we sparren over wat we nog meer kunnen doen. De Facebook community is gegroeid van 200 likes naar ruim 28.000 likes. Er zijn VIP klanten. Het fijne is: met Mike en Marlie is geen idee te gek en geen droom te groot!

Referentie
Marlie Kloet: 'Djen! Een tof mens om mee samen te werken. Denkt altijd een stap verder, niks is te gek of te veel. Een super fijne samenwerking! Zelfs last minute helpt ze ons ook zeker uit de brand! Helemaal TOP!'

Opdrachtgever
Mike's Just For Men

Website
www.mikesjustformen.nl 
www.facebook.com/mikesjustformen