header-mike.jpg

Mike's Just For Men

...Vanuit het kleedhokje bij Mike's, april 2015.
Sommige dingen ontstaan. Djen, onderneemster, creatieveling maar vooral ook: vrouw. Een late zaterdagmiddag en Djen rent voorbij een winkel: Mike's. In de winkel een toffe vakvrouw, Marlie. Djen laat zich kleden en verrassen. Vanachter het gordijntje van de kleedkamer ontstaat een gesprek. 'Oh, leuk, je bent grafisch vormgever? Met een eigen bureau?' vraagt Marlie.

De parallellen tussen het runnen van twee kledingwinkels en een grafisch bedrijf
Een klein uur later - inmiddels na sluitingstijd - staan we nog aan de toonbank. Ook Mike, zowel zakelijk als privé partner van Marlie, heeft zich inmiddels bij het gesprek gevoegd. We hebben een klik. Er wordt gekletst over ondernemen. Over de parallellen tussen een vormgevingsbureau en het runnen van twee kledingwinkels. Over hoe belangrijk het is om goede vormgeving te hebben voor je bedrijf. En over hoe fijn het is als je ouderwets en vakkundig wordt geholpen!

Die belangrijke klik
Het gesprek is positief en niet gespitst op zaken doen, maar iedereen voelt: die klik die nodig is voor écht goede samenwerking, die is er. Als Djen de winkel uitloopt weet ze: wij gaan elkaar vaker zien. Koud een week later zitten Marlie & Mike bij Djen aan tafel. De eerste advertentie voor Mike's is nog dezelfde dag onderweg naar de krant. Sommige dingen ontstaan!

Nu, een paar jaar later
Mike's is de afgelopen jaren enorm ontwikkeld, richt zich nu alleen nog op stoere mannenmode. Inmiddels zijn er 2 grote winkels in Barendrecht en Hellevoetsluis. Er zijn duizenden VIP-klanten. En een volledige logo-restyle, heel veel drukwerk, een website, wekelijkse VIP-mails en goede ideeën kwamen uit onze gezamenlijke koker. De Facebook community is gegroeid van 200 volgers naar ruim 50.000 volgers. En het fijne is: met Mike en Marlie is geen idee te gek en geen droom te groot!

Referentie
Marlie: 'Djen! Een tof mens om mee samen te werken. Denkt altijd een stap verder, niks is te gek of te veel. Een super fijne samenwerking! Zelfs last minute helpt ze ons ook zeker uit de brand! Helemaal TOP!'

Website
www.mikesjustformen.nl 
www.facebook.com/mikesjustformen