free-tosti-header.jpg

The Free Tosti Company

De Free Tosti is dé glutenvrije & lactosevrije diepvries snack voor de horeca! Gemaakt van heerlijk (glutenvrij) witbrood van de ambachtelijke bakker en van nature stringy cheese. Eventueel gecombineerd met toppings als spicy (vega)gehakt of ham. Door de hittebestendige verpakking wordt de tosti gelijkmatig verwarmd, smelt de kaas goed en bij juist gebruik is er geen kans op kruisbesmetting. 

Het idee van de Free Tosti komt van eigenaar Mariska Terlouw en ontstond nadat haar gezien werd geconfronteerd met Coeliaki (glutenintolerantie). Hoewel ze thuis snel een oplossing vond in het gebruik van glutenvrije producten, liep zij buiten de deur regelmatig tegen uitdagingen aan. Spontaan bij iemand anders eten of een terrasje pakken, gaat met een glutenvrij dieet niet zomaar. Het probleem zit in de kruisbesmetting die ontstaat wanneer glutenvrije producten worden bereid in een 'glutenvolle' keuken. Mariska ging haar kinderen daarom (glutenvrije) belegde boterhammen in hitte bestendige verpakking meegeven naar playdates of uitstapjes. Eventjes opwarmen et voilà: een heerlijke tosti! Door de speciale verpakking is de kans op kruisbesmetting minimaal.

Ook in de horeca is zorgt onbekendheid of onervarenheid nog vaak voor kruisbesmetting. Als ervaren ondernemer zag Mariska hier een kans: niet alleen haar kinderen, maar iedereen die - by choice of door noodzaak - glutenvrij eet, verdient een lekkere snack!

Mariska kwam in eerste instantie bij Djen voor een logo & huisstijl. Daarna volgden een website, flyers, tafelkaartjes & posters.

Website
www.freetosti.nl